top of page
Ontstaan en planning

De eerste stappen voor het ontwikkelen van een poldertuin met kinderboerderij in Leerdam zijn gezet in 2017. In dat jaar gaf de raad van de toen nog gemeente Leerdam groen licht voor het ontwikkelen van een plan. Het zoeken van een geschikte locatie voor de tuin was nog een hele klus. Maar in juni 2018 was de locatie vastgesteld en is er budget gevonden voor de begroting. Het echte werk kon gaan beginnen!   

Juli - december 2020

De vergunning is binnen maar de laatste voorbereidingen voor het bouwen kosten toch nog behoorlijk wat tijd. Maar eind mei 2021 is het dan zover: de eerste schop gaat de grond in. De bouw is begonnen!!!!

hier komt hestias hof start bouw.jpg
Januari - Juni 2021
Juli - december 2020

De aanvraag van de vergunning wordt in deze periode ingediend. Volledig uitgewerkt met behulp van een architect. Ook de website gaat live. En social media wordt nu volledig ingezet. De sponsorwerving gaat eveneens van start. Eind december 2020 is de vergunning binnen!

screenshot homepage.jpg
Juli - December 2020
Januari - Juni 2020

De tekeningen zijn klaar, de bankrekening is goedgekeurd. De stichting kan van start met de vergunnings-aanvraag. Zodra de vergunning binnen is kan er gestart worden met de bouw. De komende tijd kan wel gestart worden met de aanleg van het groen: paden, bomen en struiken.

kinderboerderij 1.png
Januari - Juni 2020
Juli - December 2019

Het ontwerp is grofweg klaar en dit is in juni 2019 gepresenteerd. In deze maand is ook de stichting daadwerkelijk opgericht. Een feestmoment!

kinderboerderij 2.png
Juli - December 2019
Januari - Juni 2019

In deze maanden is het ontwerp  ontwikkeld. De stallen zijn in stijl van de streek en de molen: zwart geteerde gepotdekselde houten gebouwen. De stallen staan in de buurt van de molen op een plek waar vroeger ook bijgebouwen hadden kunnen staan om de molen te ondersteunen.

kinderboerderij 4.png
Januari - Juni 2019
Juli - December 2018

Het molenpark is aangewezen als locatie. Het ontwerpen kan beginnen. Er wordt gekozen voor een groeimodel: klein beginnen en geheel langzaam laten groeien. 

plattegrond hestia's hof klein.png
Juli - December 2018
Januari - Juni 2018

Het schapendijkje bij de begin van Het Recht van ter Leede wordt onderzocht als locatie voor de tuin. Helaas blijkt deze plek niet haalbaar.

schapendijkje tiny.jpg
Januari - Juni 2018
bottom of page