top of page
Hestia Peek

Hestia's Hof: de naam verklaard 

Bij de oprichting van de Kinderboerderij werd in het bijzonder stilgestaan bij de in 2017 overleden dichteres Hestia Peek (39). Zij was een groot voorstander van een kinderboerderij en had in haar nalatenschap een gift voor de realisatie opgenomen. De boerderij is daarom naar haar vernoemd. Haar moeder was bij de feestelijkheden aanwezig.

 

 

Hestia Peek 2.jpg

Hestia Peek was in Leerdamse kringen een bekende verschijning. Veel bekendheid verwierf zij een paar jaar geleden, toen gedichten van haar op de pijlers van de Lingebrug in Leerdam werden onthuld. De Lingebrug-gedichten, die aan beide kanten van de brugpijlers staan, komen uit haar eerste gedichtenbundel Spelevaren - kanogedichten.


Hestia Peek voelde zich altijd aangetrokken tot het water, ook al omdat haar oma binnenschipper was en zij zich schipperskind voelde. Ze was vooral in haar element als ze met de kano aan het varen was, vooral op de haar zo geliefde Linge.

 

 


Bundels 
Naast de bundel Spelevaren bracht Hestia nog drie poëziebundels uit in eigen beheer. Daarnaast was zij zeer actief op het gebied van kunsteducatie en nam ze met haar poëzie, schilderijen en installaties deel aan tal van evenementen in de regio. Ook was ze bij velen bekend als literaire vraagbaak bij boekhandel Van Kralingen.


Hestia Peek overleed in 2017 op 39-jarige leeftijd.
Zij woonde haar hele werkzame leven in Leerdam.

 

 

bottom of page